torsdag 23 november 2023

Allt har sin tid


Det var så här det började och femton år har det hållit på. Jag skrev en insändare till Vår fågelvärld och fick en förfrågan om jag kunde tänka mig att blogga på hemsidan. Visst! Jag var flitig på den tiden och skrev nog en blogg per vecka. Så småningom ändrades hemsidan och jag startade en egen blogg som länkades till SOF.


Mycket har hänt under de här åren som jag mestadels har tillbringat på Ölands norra udde. Oväntade invasioner till exempel. Som den gången jag kom upp en kväll och på avstånd i kvällsljuset tyckte att det var svalor som jagade runt parkeringsplatsen. Det var inte svalor, det var aftonfalkar! Sjutton stycken som trötta hade landat och nu jagade insekter alldeles runt huvudet på mig.


Norra udden börjar allt mer ta plats som en lokal full av rariteter, mycket tack vare de kunniga och skarpögda killar som regelbundet spanar där. Ingen nämnd och ingen glömd, men jag hade inte varit en av fyra i Sverige som sett den östliga kronsångaren, om det inte hade varit för en av dem.


Under åren har jag också fått några fantastiska tomtkryss. Härfågel, forsärla ett par gånger vid min damm, blåhake, sommargylling, mindre hackspett och halsbandsflugsnappare förstås. Norrböda är ju en klassisk lokal för den lilla pippin.


Nu, när stillahavslommen fortfarande dyker omkring utanför udden, väljer jag att skriva det sista inlägget i min fågelblogg. Det har varit så roligt, men tiden går och av många anledningar måste jag avstå från en del för att hinna med annat. Nu önskar jag er ett gott slut på det här året och kanske ses vi någon gång vid norra uddden. /Kerstin

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar