torsdag 1 november 2012

I magen på en nötskrika...


Jag har ett gäng nötskrikor som ständiga gäster i trädgården. Under den tidiga hösten har de ägnat sig åt att förflytta alla mina ekollon till vintergömmor borta i skogskanten. Nu är ekollonen slut och de har övergått till att länsa mina jordnötsbehållare. Utan överdrift kan jag säga att stora delar av min tappert intjänade pension,omvandlad till dyra jordnötter på ICA, nu befinner sig i magarna på ett gäng nötskrikor eller alternativt gömt i skogen intill. Det diskreta småätandet av ett gäng mesar och finkar är ingenting jämfört med glufsandet och hetsätandet av dessa stora nötälskare. Jag får fördela om en del av nötterna till de behållare som har ett yttre grovt galler som bara släpper in småfåglarna. Men innan jag gör det ska jag åka iväg  och släppa ut nattens fångst av skogsmöss från husets övervåning på något lämpligt ställe. Hur långt måste man köra för att de inte ska hitta hem igen?3 kommentarer:

 1. Hej!
  Hærliga bilder! Ett tips: Lantmanna har nog 25kgsæckar med jordnøtter - det blir billigare...
  Møssen kan du ju slæppa utanfør ngt hønshus så stannar dom dær - åtminstone har dom gjort det hos mig...

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ett riktigt musår i år. Redan i somras flyttade de in i källaren.
  Och nötskrikorna är talrika de också. Vackra fåglar! Och glupska! Fem liter jordnötter om dagen blir inte billigt, det är ungefär vad som går åt nu. Men mycket är väl gömt till vintern får vi hoppas.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Härliga bilder på dessa vackra "nöttjuvar", jag hade gärna bjudit på massor av nötter men vi bor tyvärr så att de inte kommer till vår matning. Sedan så förstår jag att de kan "bära" bort hur mycket nötter som helst.
  Ha en fin helg
  /Ingemar

  SvaraRadera