onsdag 14 november 2012

En flundra till lunch





Skrubbskädda är Ölands landskapsfisk och det äts mycket flundra på den här avlånga ön. Smörstekt med goda tillbehör eller varm och nyrökt! Det är inte många som säger nej tack till det. Mera tveksamt vore det kanske att sätta i sig en hel fisk med fenor och inkråm, men det finns de som gör det också. Den här truten, som tyckte att han hade hittat en riktig delikatess, träffade jag på i Byxelkroks hamn. Det var inte precis lättsvalt och det fanns dessutom en del intresserade släktingar runt omkring, som gärna hade stulit från sin broder om tillfälle hade uppstått. Men..trots besvärliga intressenter och jobbigt vågsvall, fick han i sig munsbiten till slut, även om han nästan började se lite illamående ut innan han lyckades pressa ner sista biten av stjärtfenan.

1 kommentar:

  1. Vilken lycka för truten och för dig som fick så fina bilder!

    SvaraRadera