tisdag 10 januari 2012

Hösttröst

Nästan när det är som mörkast och gråast ute dyker de upp. Med sina röda och gula färgstänk, som vårblommor i trädgården, flyger, klättrar och hoppar de runt och undersöker allting. Deras spröda, klingande småprat bryter den rådande tystnaden och muntrar upp oss med löften om en kommande vår. Orädda och nästan lite stöddiga, efter att ha förlustat sig på jästa bär och äpplen, betraktar de oss nyfiket och ingående. Plötsligt sätter törsten in och de besöker vattenpölarna, en efter en, för att dricka av det svala vattnet. Efter dryckenskap kommer törst lyder ett gammal talesätt och det kan väl gälla även för sidensvansarna efter deras orgier bland den jästa frukten som nästan förvandlats till vin.

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Underbar bild serie på dessa vackra fåglar.
  Ha en fin fortsättning på veckan
  /ingemar

  SvaraRadera
 2. Spennende fugler.På høsten ser vi Sidensvansen her i Trysil. Den renser rognen for bær på vei sørover.Jeg falt for det fjerde bilde.Bra

  SvaraRadera
 3. Ser att kommentarsfunktionen fungerar på den här bloggen. Du kanske skulle lägga om till popupfönster på din andra, i alla fall ett tag. Det har fungerat för andra som har fått samma problem som du.

  SvaraRadera
 4. Hej
  Fin bildserie på sidensvansarna.
  /PE Svahn

  SvaraRadera