söndag 12 augusti 2012

Andra kullen

Just när jag trodde att svalorna började förbereda sig för flytten söderut, dyker det plötsligt upp hela familjer runt huset igen. Svalungar sitter överallt på takpannor, markiser och ledningar och spanar efter de omkringflygande föräldrarna. Det ser också ut som om förra kullens ungar hänger med och försöker få sig en matbit utan att anstränga sig. En försökte till och med stjäla en godbit ur munnen på en yngre släkting och var riktigt våldsam i sina försök. Det är trevligt med ladusvalornas småpratande och så här års behöver vi inte heller stänga dörrar och fönster på alla byggnader för att hindra bobyggande på olämpliga platser där vi inte kan ha dörrarna öppna hela sommaren.

3 kommentarer:

 1. Söt unge som tigger mat. Jag tänkte väl det, att dom kan få två kullar, eftersom ett par verkar ruva ägg ännu hos oss, men, men...det kommer aldrig att bli till ngt.
  Ha det gott /bea

  SvaraRadera
 2. Visst ær dom mysiga! Saknar mycket våra tornseglare som hæckade i varje takhørn. Vi var tvungna lægga om taket och køpte extra dyrt enkupigt tegel før deras skull men det godkændes inte.
  Kænns i øvrigt hemomkring som om dom minskat betydligt...
  Fina svalebilder!

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin!
  Ja, visst är de underbara de små som intar alla platser som finns.
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera