torsdag 11 augusti 2011

Senaste nytt: Flygkrasch


Det hördes plötsligt en ordentlig duns i huset. Hunden började skälla och maken rusade ut för att se vad det var som hade hänt. Jaha! En ung och oerfaren rödhake hade flugit rakt in i köksfönstret. Nu låg den flämtande och chockad på marken nedanför. Vi sätter den på uteplatsen under markisen så får vi se hur det går, föreslog jag. Vi provade att sätta ner den på dynlådans lock men den föll omkull och blev liggande på rygg med de små benen famlande i luften. Ett ögonblick tänkte jag att den var så svårt skadad att det var lika bra att bespara den ett långdraget lidande men så bestämde vi att den skulle få en chans till. Vi satte ner den i trädgårdssoffan där den fick stöd av dynorna. Där satt den sedan orörlig, lite snett lutande i nästan en timme. Men så, när jag kom ut för att titta till den, vände den plötsligt på huvudet, såg sig omkring och flög i väg i en perfekt flygning över räcket, runt enbusken och försvann.

4 kommentarer:

 1. Härligt med en flygkrasch som slutar lyckligt!! Hittar tyvärr då och då resultatet av olyckliga sådana i rabatten - trots att vi satt upp rovfågelssiluetter på fönstren.

  SvaraRadera
 2. oftast blir det ju så med småfåglarna, de kan ju ibland ligga helt paralyserade för att sedan flyga iväg en kort stund senare. För göken gick det inte lika bra. Den var visserligen pigg men återfick ingen riktig balans och greppade dåligt med fötterna så den skulle aldrig klara sig. Nu har jag iaf sett en gör ock lärt mig att de inte alltid är grå. Men lite tråkigt var det eftersom den var såpass pigg i övrigt

  SvaraRadera
 3. Det kniper till runt hjärtat av sånt här. Vad skönt att det slutade lyckligt!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Härligt att det gick bra, som vi vet så slutar det ju inte alltid så lyckligt...
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera