lördag 22 april 2017

En konstig vår

Gulsparv
 
Det har varit en konstig vår. Ett riktigt aprilväder med ytterligheter åt båda hållen. Kortbyxeväder några dagar och närmare 8 minus flera nätter.
 
Stenskvätta
 
Det blev lite stillestånd i fågellivet under några veckor. De som kommit hit gömde sig i lä för kalla vindar och snöbyar och kom bara fram hastigt ibland för att leta mat.
 
Ägretthäger
 
Men som alltid finns det glädjeämnen. Till exempel den här vackra ägretthägern som höll till några dagar vid Ölands norra udde. Vi ser några av dem varje år och en häckning skulle vara riktigt roligt.
 
Storspov och skärfläckor (tryck gärna upp bilden i storlek)
 
Utmed stränderna börjar vadarna återkomma. En del rastar inför den fortsatta färden norrut och några tycker att Öland duger för sommarens häckning.
 
Sädesärla
 
Sädesärlan är ett kärt vårtecken för väldigt många!
 
Sånglärka
 
Sånglärkan har funnits här ett tag nu, men oftast ser vi den som ett snabbt fladder utmed dikesrenen eller som en liten prick långt uppe i skyn.
 
Svart rödstjärt
 
Det är alltid så roligt att se den svarta rödstjärten. Den gillar sten, klippor och murar och några par häckar här varje sommar.
 
 
Ladusvala
 
Näe, jag vet! En svala gör ingen sommar. Men roligt ändå när den första dyker upp. Här är en ladusvala den 20 april!
 
 

1 kommentar:

 1. Fåglar är alltid trevligt att ha omkring sig, 'vattenfåglarna' finns inte direkt hos mig men det ska ju vara jämnt fördelat med fågelarter.
  Jag var i Kalmar i helgen och på lördagen blev det Öland så klart, men ingen fågelskådning. Ett besök hos mysig trädgårdshandlare strax utanför Färjestaden där tupp och hönor gick fritt, super trevligt.
  Fint väder men alldeles för hårda vindar för att man ska njuta.
  Idag skiner solen och vindarna har lugnat sig efter gårdagens snöoväder, men ingen snö ligger kvar.

  Ha en fin vecka/ Eva

  SvaraRadera