tisdag 22 november 2016

Vad har hänt under november då?

 
Efter en hektisk och spännande oktobermånad med många ovanliga besökare österifrån, kom vi nu in i november, som normalt är en av de lugnare månaderna under året. Sent på eftermiddagen den 1:a november fick jag tips om att en strömstare rastade uppe vid Ölands norra udde. En bra början på månaden även om det nästan var mörkt och svårt att få en bra bild på den trevliga krabaten.

 
Ibland kolliderar våra intressen med andra hobbyutövares. Under november har vi många besök av sportfiskare, både från Sverige och från andra länder och då finns det förstås inga fåglar just där de står långt ute i vattnet i sina vattentäta kläder.
 
 
Plötsligt fick vi snö också, flera månader för tidigt.
 
 
Trutarna i Byxelkroks hamn har återgått till den normala flundredieten efter sommarens orgier i tappade glasstrutar och korvbröd.
 
 
Överraskningarna var inte helt över ännu. En underart av svart rödstjärt landade på Ölands norra udde. Exakt vilken diskuteras fortfarande. Det är inte mycket som skiljer de olika varianterna åt, men fin var den ändå.
 
 
Nu närmar sig december och de riktiga vintermånaderna och sjöfåglarna börjar samla sig i stora flockar för att tillsammans kämpa för vinterns överlevnad. I går träffade jag de här trevliga alfåglarna utmed kusten.
 
 

1 kommentar: