lördag 22 oktober 2016

Rariteterna blåser in

 
Alla fågelintresserade har säkert uppmärksammat att det har varit ett eldorado av mer eller mindre sällsynta gäster på Öland. De flesta helt enkelt hitblåsta av de starka vindar som har dominerat väderleken under flera veckor. Det började med den sällsynta azurmesen. Som en blåmes men utan alla gula inslag i fjäderdräkten.
 
 
Imponerande var också den enorma mängden av kungsfåglar. Tänk att bli påflugen av en kungsfågel medan du har fullt upp med att se var du sätter fötterna för att inte trampa på någon. När jag vevade ner bilrutan höll en på att flyga rakt in i bilen.
 
 
Så mysiga små fåglar!
 
 
Otroligt fin är den mindre flugsnapparen. Inte jättevanlig, så jag blir glad varje gång jag ser en.
 
 
Flera hökugglor har också landat på Öland i år. Det här är min tredje i ordningen.
 
 
Plötsligt kunde jag räkna upp till fyrahundra stjärtmesar vid Ölands norra udde. Som stora myggsvärmar över sjömarkerna!
 
 
Ännu en celebritet som fastnade på bild. Sibirisk järnsparv! Dessutom har jag sett en isabellastenskvätta (för långt bort för att bli bra på bild). Nordsångaren hann jag inte med och dvärgsparvarna missade jag. Medan jag var på södra delen av ön fanns det en ökensångare inte långt från mitt hus. Men jag är så nöjd med alla fina upplevelser och mina nya kryss under denna höst.
 
 

2 kommentarer:

  1. Grattis till dina "fångster" :)

    SvaraRadera
  2. Ni har verkligen haft många sällsynta gäster! Kul!
    Kram Karin
    http://pixelmojan.se

    SvaraRadera