måndag 13 juni 2016

"Naturfotografer"

 
Här på Öland skrivs det nu nästan dagligen om klantiga personer, oftast försedda med kameror, som kliver rakt ut bland häckande fåglar. Somliga till och med struntar i skyltar och avspärrningar, där sådana finns. Sorgligt, egoistiskt och idiotiskt!
 
 
Även sällskap med filtar och kaffekorgar trampar ibland in bland fåglarnas boplatser utan att tänka sig för. "Titta vad fint på den här udden och vad mycket fåglar det finns. Här kan vi fika!"
 
 
 
Det är tråkigt med obetänksamma människor och de förstör också för den stora delen av oss naturskådare som är försiktiga och tänker oss för vid varenda steg vi tar. Vår allemansrätt med tillgång till naturen är unik och kräver att alla tar ansvar.
 
 
Dagens kikare och kameror gör också att möjligheterna att betrakta på långt håll utan att störa ökar hela tiden.
På bilderna: Överst skärfläckor, på andra bilden ett hämplingpar, tredje bilden visar en svarthakedopping som dyker efter mat i kvällsljuset och längst ner en grå flugsnappare som ligger och ruvar. Alla bilder är tagna på långt avstånd och sedan uppförstorade.
 
 

1 kommentar:

 1. Det där förstår jag inte alls! Hur kan folk uppträda som de gör!
  Jag tycker man får vara glad för att man FÅR vistas i naturen.
  När vi stod vid Sebybadet, dök det plötsligt upp 6 tranor halvvägs till Gräsgårds hamn. De stod där så majestätiska en bit ute i vattnet. Då är man glad att man har en tub!
  Kramar Karin
  http://pixelmojan.se

  SvaraRadera