onsdag 11 maj 2016

Torrt på Öland

Gulsparv
 
Det har väl knappast undgått någon att det råder stor vattenbrist på Öland. Torkan blir allt värre i kombination med det varma och ibland blåsiga vädret som råder. Jag har kö vid min damm av badande och drickande fåglar, men tyvärr sjunker vattenytan ganska snabbt även där.
 
Större hackspett
 
Till och med vattentunnorna lockar törstiga fåglar men de är snart tomma, eftersom vi vattnar i trädgården för att rädda det som räddas kan.
 
Större strandpipare
 
Strändernas fåglar har inga problem, medan de som fördrar de små pölarna i sankmarkerna, får allt mindre utrymme. Där kan häckningarna gå åt skogen totalt när vattnet är helt slut.
 
Blåhake
 
Som tur är, har vi inte bara bekymmer. Jag hade fint besök i min trädgård i går. En blåhake på genomresa!
 
 

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det känns otäckt att det har blivit som det har blivit med torkan på ön som ligger så nära mig.. Nu behöver det regna ett tag för att det inte ska torka ut totalt hos er. När jag tittar på väderprognosen så ska det enligt smhi komma lite regn hos oss till helgen (Kalmar) men inga mängder...
    Men jag får gratulera till ert finbesök :)

    SvaraRadera
  2. Ja, livgivande regn längtar vi efter! Jag samlar också vatten i tunnor för att kunna vattna det viktigaste. Borde nog göra ett litet fågelbad också:)

    SvaraRadera