fredag 18 december 2015

Året som gick

 
Så var det dags att sammanfatta året som gått! På självaste nyårsdagen tog jag årets första örnbild. Det går inte att låta bli att lyfta kameran när de mäktiga fåglarna drar förbi. Jag vill gärna säga det själv innan någon annan gör det, att det inte är någon vidare kvalitet på bilderna. Ibland knäpper man under dåliga förhållanden bara för att minnas ett roligt ögonblick.
 
 
Redan den första veckan i januari upptäcktes en ovanlig gäst längst ner på södra Öland. I snömodd och dimma åkte vi ner för att få se den svarthalsade trasten.
 
 
Den svartbenta strandpiparen ser vi inte varje dag. Den här rastade en stund i Böda den 2 maj.
 
 
Turturduvan kom promenerande på vägen den 23 maj.
 
 
Sommaren vid Ottenby blev inte någon annan lik, då plötsligt ett gäng biätare bestämde sig för att häcka där. Den 20 aug kom jag äntligen iväg för att titta på dem.
 
 
Vattenrallens grymtande hör man då och då men den 23 aug var första gången som jag hann fånga en på bild uppe vid Ölands norra udde.
 
 
Den 31 aug försökte en pilgrimsfalk slå en stare vid norra udden. Staren slapp undan, mycket beroende på att jag råkade komma precis och skrämde falken. Vi blev nog lika överraskade båda två. Det var inte alls min mening att störa.
 
 
 
Någon vecka i mitten av oktober rastade en rosenstare vid norra udden. Jag har en bild med mängder av starar, där bara vi som var med, vet var den lilla rosenstaren skymtar fram, så den avstår jag att visa. Däremot landade kungsfiskaren på en stolpe vid Nabbelund den 7 dec, efter att ha gäckat mig och många andra under flera veckor. Ett bra slut på fågelåret 2015!
En God Jul och ett Gott Slut på året önskar jag er alla. Återkommer 2016!
/ Kerstin
 

1 kommentar:

  1. Många fina fåglar har du lyckats fånga med din kamera. Vet inte om jag har frågat dig innan så jag gör det igen. Vilken "glugg" använder du när du fotar dina fåglar?
    Ha en skön helg :)

    SvaraRadera