lördag 1 augusti 2015

Den höstliga oron

 
Nu är det ätandets tid för våra fåglar. Det gäller att samla på sig tillräckligt med energi inför en lång resa eller kall vinter.
 
 
Det spanas och letas bland blad och växter, under takåsar och trädgårdsmöbler.
 
 
Medan jag åt frukost i morse (med kikaren i ena handen) såg jag sädesärlor, rödstjärtar, lövsångare, ärtsångare och nötskrikor leta föda utanför köksfönstret. Mina hallonbuskar gungade misstänkt och mycket riktigt, familjen koltrast hann före mig idag.
 
 
Genom det öppna sovrumsfönstret väcks vi varje morgon av att tranorna pratar ihop sig om dagens program och kacklet från stora flockar av gäss som fyller luften ovanför vårt hus. Lite vemodigt med deras avskedstoner.
 
 

1 kommentar:

  1. Jag brukar mata fåglarna året om. Mindre på sommaren förstås. Det blir påfyllning av lite solrosfrön någon gång i veckan och ibland går det lite längre tid mellan matningarna. De senaste dagarna har jag sett Nötveckan vara mycket aktiv vid fågelborden. Hen har hoppat mellan dem och tittat snett på mig när hen har märkt att det var tomt. Gick självklart och fyllde på. Det tog ingen lång stund förrän Nötväckan med vänner dök upp. Alla de sorter. Var riktigt kul att se dem. Jag har lovat att fylla på lite oftare än innan :)

    SvaraRadera