fredag 19 april 2013

Lyckade landningar

Bergfinkarna drar vidare till sina häckningsplatser uppe i norr

Grågässens varningskackel är inte kul när man ska smyga på någon spännande fågel

Extra roligt att träffa den svarta rödstjärten

Stenskvättorna har också kommit

En svart rödstjärt igen. Klicka på bilden för förstoring

Taltrasten och andra trastar hoppar omkring på alla fält och i skogsbrynen

Den lilla diskreta järnsparven är ett kärt återseende

Rödbenornas vackra ben gör sig bra mot de grå kalkstenshällarna

Nu är det fullt i luftrummet ovanför Öland. Många kommer nyanlända söder ifrån och andra far vidare efter några dagars påfyllning av förråden. Under några dagar har vi haft gräsmattorna fulla av hundratals bergfinkar och bofinkar. Nästan för många känns det som ibland när hela svärmen lyfter samtidigt från vår torräng. Hur var det nu med papegojsjukan? Och fågelinfluensan? Nåja, vi känner inte av några symtom ännu och nu har större delen av finkarna dragit vidare. Rödhakar, järnsparvar och sädesärlor letar mat runt huset och runt stenmurarna hoppar en och annan stenskvätta omkring. Uppe vid norra udden har jag träffat på både svart rödstjärt och ladusvalor och flera dagar i rad har en röd glada tagit en sväng över vår trädgård. Vilka spännande tider det är nu! Dessutom har vi äntligen fått lite vårvärme så nu kan jag hissa upp öronlapparna på yllemössan och lyssna efter sångare.

3 kommentarer:

 1. Jisses så mycket trevligt du hittat i fågelväg.Verkligen spännande tider vi har nu och framför oss då våren verkligen har gjort sig påmind,äntligen...
  //Kicki

  SvaraRadera
 2. Åhh.. här var det talrikt med fåglar, men så förstår jag att alla gör sitt stopp (vilar) hos dig, innan det styr hit uppe till mig :)
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. Det är härligt med vårfåglarna! Idag på min morgonpromenad hörde jag rödstjärten och ärtsångaren.
  Kram Karin, som bor i Oxie utanför Malmö

  SvaraRadera