fredag 5 oktober 2012

Inga rariteter men rara ändå

Svåra att upptäcka mellan alla gulgröna blad


Några blåmesar fanns det också. Tänk att kunna hänga i ett löv...


Nu är det årets heta veckor när det gäller fågelskådning och på den södra delen av Öland avlöser rariteterna varandra. Den ena rarare än den andra! Själv tog jag en sväng till den norra udden och där var det vid första anblicken riktigt lugnt. Jag gick omkring lite makligt, bytte några ord med den gamle pensionerade fyrvaktaren och duckade ibland för en nötskrika som for rakt över huvudet på mig. Men så, bland de vindpinade krokiga ekarna och oxlarna längst ut på fyrön, såg jag hur det rörde sig bland de höstfärgade löven precis överallt. Jag ställde mig alldeles stilla och plötsligt framträdde kungsfåglarna, som nästan i klungor blixtsnabbt for runt bland löven och letade mat. De smälte verkligen in bland eklöven, svåra både att upptäcka och fånga på bild.

1 kommentar:

  1. Så kul att du tittade in hos mig, för då hittade jag dig!
    Fåglar gillar jag men jag är långt ifrån någon ornitolog. Nae, jag tar bilder och identifierar pippisar utifrån bilderna. Kungsfåglar har jag aldrig sett och jag hade en plan på att leta efter dem under skördefesten. Nu blev det inte så...
    Jag ska fortsätta att hålla koll på vad du ser. Om det dyker upp något spännande kan jag alltid flaxa över till Öland och gå på spaning ;-) Är alltid på jakt efter rovfåglar och jag ger mig inte förrän jag fått riktigt bra bilder på dem!

    Kram, Lisa

    SvaraRadera