tisdag 9 september 2014

Prassel i busken


Jag har haft en del svarthättor i trädgården den senaste veckan. De kommer och äter frukost i oxbärsbusken vid dammen. Dessutom tar de sig en dusch genom att flaxa och hoppa runt bland de daggvåta bladen så det stänker lång väg. Ett roligt beteende som jag aldrig har sett tidigare. Genomvåta av dagg sitter de sedan och putsar sig i morgonsolen. Nu ska det bli fina bilder tänkte jag, den stora naturfotografen (ironi). Jag riggade upp mitt gömsle, väntade några dygn och smög sedan ut tidigt och kröp in i tältet. 


Av erfarenhet vet jag att jag behöver några extra kuddar med mig att sitta på Tältet är tillverkat för stora män på jakt och inte för en ynklig kvinna med kamera. Jag lade kuddarna på plats och tyckte först att jag satt riktigt bra men efter en stund hade kuddarna sjunkit ihop och jag fick allt längre upp till den lilla gluggen med utkik över buske och damm. Jättejobbigt! Jag fick lyfta kameran högt och såg inte riktigt vad jag gjorde. En suddig gulsparv tittade lite förvånat. Han hörde nog mina djupa suckar.


Så kom svarthättorna. Naturligtvis höll de mest till på baksidan av busken. Jag försökte följa dem med den tunga kameran och jag kände hur nackspärren var på gång. Armarna darrade allt mer av tyngden.


Jag bara knäppte bild efter bild, mest på grenar och vasstrån. Men jag ger inte upp! I morgon bitti blir det ett nytt försök, med flera kuddar i den "tältfasta" stolen.1 kommentar:

  1. Det är kul med ett gömsle man har lätt tillgängligt! Aldrig hört hur svarthättor duschar förut!

    SvaraRadera